Wednesday, June 11, 2014

RG2011... Fw: Anda gemar makan bihun?

  

BIHUN JIJIK CAP MASJID YANG TIADA SIJIL HALAL ... SETELAH DIHEBAHKAN OLEH PARA PENGGIAT SIBER BARULAH KPDNKK MENYERBU SEBUAH PASAR RAYA BORONG DAN MERAMPAS 834 KILOGRAM BIHUN KELUARAN KILANG BERKENAAN.

omakkau.blogspot.
 
Susulan penyebaran gambar kilang bihun yang menjijikkan di laman sosial semalam, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) hari ini mengadakan pemeriksaan mengejut di sebuah pasar raya borong.

Hasil pemeriksaan, sebanyak 834 kilogram bihun yang merupakan antara jenama bihun keluaran kilang sama menggunakan lambang masjid di Jalan Ipoh, di sini dirampas.

Menurut Pegawai KPDNKK yang enggan dikenali, rampasan berkenaan dilakukan susulan pemeriksaan di kilang berkenaan dan pengesahan daripada pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) berkenaan produk berkenaan yang tiada sijil halal.

"Pemeriksaan itu dibuat berdasarkan invois yang terdapat di kilang berkenaan di mana pelanggan utamanya adalah sebuah pasar raya borong di Selayang," katanya.

Pemeriksaan yang dijalankan turut disertai oleh anggota penguatkuasa Bahagian Hab Halal JAKIM dan Jabatan Kesihatan.

SETELAH DIDEDAHKAN DI ALAM MAYA AKHIRNYA PIHAK JAKIM BERTINDAK KEATAS KILANG PENGELUAR BIHUN CAP MASJID.

omakkau.blogspot
 

'Bihun Istimewa' cap masjid keluaran sebuah kilang di sini tidak mempunyai sijil halal yang sah, demikian menurut Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) hari ini.

Pengarah Bahagian Hab Halal Jakim, Hakimah Mohd Yusoff berkata, produk bihun itu mengguna pakai logo halal sendiri pada pembungkusan dan ia bertentangan dengan Akta Perihal Dagangan 2011, Perintah Perihal Dagangan (Perakuan dan Penandaan Halal) 2011.

Kenyataan itu dikeluarkan di laman web Jakim berikutan penyebaran beberapa keping gambar pemprosesan bihun istimewa yang kotor dan jijik di laman sosial, hari ini.
 

Anda gemar makan bihun? ........... mari kite tengok poto2 ni dulu..........

telokbakong.blogspot
wak-labu.blogspot
 
Proses Bihun Cap Masjid yang menjijikan..!!!!!

Agak2 ada tak bihun cap masjid ni kat rumah korang.???
Kalau ada mintak tolong buang la... ayam itik pun tak lalu nak makan.
Pegawai2 JAKIM dah lama dah arwah...

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment