Sunday, June 8, 2014

RG2011... Fw: BAHANA ISI BORANG BR1M

 BAHAYA ! BAHANA ISI BORANG BR1M

telokbakong.blogspot
pascawanganbukitsentosa2.blogspot
 
KENYATAAN MEDIA

Y.B. DR. HAJI YAAKOB BIN SAPARI
AHLI DEWAN NEGERI (ADN) KAWASAN KOTA ANGGERIK
05hb JUN 2014

KERANA BR1M WARGA EMAS DIDAKWA DI MAHKAMAH

Seorang warga emas berusia 66 tahun mendakwa telah ditipu oleh Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M). Beliau yang kini telah bersara lebih 17 tahun dan kini tiada perkerjaan mendakwa telah mendaftar dalam BR1M 2014 dan telah menerima bayaran sebanyak RM650.

Ekoran dengan dari pendaftaran beliau untuk menjadi penerima BR1M di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) beliau telah dituntut untuk membayar cukai tertunggak semenjak tahun 1989.
Ketika membuat aduan di Pejabat DUN Kota Anggerik, warga emas tersebut merasa marah dan sedih kerana kini dia tidak mempunyai pendapatan tetapi diminta untuk membayar tunggakkan sebanyak RM 14,000 yang lebih malang lagi kini warga emas tersebut diheret ke Mahkamah di atas tuduhan tidak membayar cukai.

Menurut Mr. Tan Siew Hock, beliau benar-benar menjadi mangsa BR1M. Ketika dihubungi Y.B. Dr Haji Yaakob Bin Sapari mengesahkan aduan warga emas tersebut.

Beliau menyifatkan warga emas tersebut sebagai mangsa kerana mendaftar sebagai penerima BR1M, lebih-lebih lagi terhadap warga emas yang tidak mempunyai pendapatan.

Sekian,

Y.B. DR. HAJI YAAKOB BIN SAPARI
AHLI DEWAN NEGERI (ADN) KAWASAN KOTA ANGGERIK
 

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment