Sunday, June 8, 2014

RG2011... Fw: Tiada hasrat turunkan harga parkir klia2

 Tiada hasrat turunkan harga parkir klia2

hmetro.com.my

Kuala Lumpur: Pihak pengurusan tempat letak kereta di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (klia2), Segi Astana Sdn Bhd, tidak berhasrat menurunkan kadar bayaran meletak kereta dalam masa terdekat memandangkan tempoh operasinya masih baru.

Pengurusnya Vincent Chong berkata, kadar bayaran sememangnya berpatutan dengan perkhidmatan ditawarkan pihaknya berbanding caj dikenakan di tempat meletak kereta Terminal Penerbangan Tambang Rendah (LCCT) sebelum ini.


"Kadar bayaran meletak kereta di klia2 dan LCCT masing-masing RM46 dan RM40.50 sehari. Jika dibandingkan dengan kadar bayaran di kedua-dua tempat, perbezaan kosnya sangat minimum.

"Ini disebabkan pihak kami juga meningkatkan pelbagai kemudahan seperti kawalan sekuriti 24 jam, tempat meletak kereta berbumbung dan berpagar, 'servis buggy' dan ruangan kapasiti sebanyak 5,690 petak tempat meletak kereta disediakan untuk keselesaan pengunjung," katanya.


Chong berkata, tempat meletak kereta lapan tingkat itu sentiasa penuh setiap hujung minggu serta cuti umum dan ini membuktikan ia mendapat sambutan menggalakkan daripada pengunjung.


"Bagaimanapun, pihak kami akan terus mendapatkan maklum balas pengunjung untuk melakukan penambahbaikan pada masa akan datang," katanya.

Sementara itu, Pengurus Besar Kanan Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) Datuk Azmi Murad berkata, tempat meletak kereta alternatif disediakan bagi mereka yang mahukan kadar bayaran lebih rendah iaitu di Long-term Car Park (LTCP) di Jalan KLIA.


"Ada 6,000 petak dengan kadar bayaran sebanyak RM2.50 bagi setiap jam atau RM32 untuk satu hari.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment