Buah ini adalah Buah Cempa yang tidak boleh dimakan. Hanya bunganya sahaja yang digunakan untuk aromanya.
Terung Kari ini selalu dimakan sebagai ulaman atau dimasukkan ke dalam kari sebagai perencah masakan.
Buah Terung Belanda ini digunakan sebagai ulaman dan juga perencah masakan. Rasanya sedikit masam dibanding dengan terung yang lain.
Buah Lempung atau Buah Bari-bari boleh dimakan. Biasanya dikeringkan terlebih dahulu apabila buahnya telah masak.
Buah Asam Gelugur digunakan sebagai peencah masakan yang masam. Ia dipotong secara kepinga-keping dan dikeringkan untuk disimpan lama.
Buah Asam Gelugur digunakan sebagai peencah masakan yang masam. Ia dipotong secara kepinga-keping dan dikeringkan untuk disimpan lama.
__._,_.___
" Minuman para Anbia : http://higoat-2009.blogspot.com/"
" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"
" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 : http://maths-catch.com/exam"
" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"
" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"
Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.
" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"
" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 : http://maths-catch.com/exam"
" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"
" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"
Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.
MARKETPLACE
.
__,_._,___
No comments:
Post a Comment