Friday, June 27, 2014

RG2011... Fw: Beban tugas melampau

 Beban tugas melampau

Ketua Perkhidmatan Psikiatri Kementerian Kesihatan Dr Toh Chin Lee berkata, perkembangan itu berdasarkan kajian kementerian baru-baru ini yang turut memperlihatkan peningkatan membimbangkan jumlah pesakit mental di Malaysia.

Kami dapati wujud kes tekanan perasaan dan sakit mental membabitkan doktor perubatan.

Usaha sedang dilaksanakan bagi mengenal pasti mereka dan kami akan lakukan rawatan awal bagi mengelak implikasi kepada pesakit dirawat," katanya ketika Persidangan Kesihatan Mental Peringkat Negeri, di sini, semalam.

Toh berkata, perkembangan itu cukup membimbangkan kerana berpandukan kajian yang dibuat menyaksikan jumlah pesakit mental dalam negara semakin meningkat dan membimbangkan.

Katanya, kajian itu turut menunjukkan lebih 20.3 peratus kanak-kanak berusia antara 11 dan 15 tahun dan lebih 11.2 peratus berusia 16 tahun ke atas di negara ini memiliki risiko gangguan mental.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment