Friday, October 10, 2014

RG2014... Fw: Belum Pun Sampai 100 Hari.. Azmin Ali Buat Huru Hara

 Belum Pun Sampai 100 Hari.. Azmin Ali Buat Huru Hara

bloglist-malaysia.blogspot
addindeen.blogspot
 

KUALA LANGAT, 10 OKT: Aduan rakyat berhubung jalan rosak di sepanjang dua kilometer dari Kampung Jaya Sepakat menghala ke Bandar Saujana Putra dan Kampung Lombong mendapat perhatian Datuk Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali.

Kesempatan Program Turun Padang ke Daerah Kuala Langat hari ini, Azmin Ali tidak melepaskan peluang meninjau sendiri masalah yang berlarutan hampir enam tahun di lokasi tersebut.

"Dalam lawatan ini saya memanggil Pengarah JKR dan Pengarah JPS untuk melihat bagaimana kita boleh menaik taraf semula jalan yang rosak ini pada kadar segera," jelasnya.Jalan tersebut merupakan laluan utama penduduk kampung dan pengguna dari kawasan Puchong, Saujana Putra dan Klang.

Ia merupakan laluan alternatif yang lebih pendek dan cepat serta menjimatkan kos berbanding menggunakan Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite).Selain dihimpit masalah jalan mendap dan berlubang, penduduk juga berdepan dengan masalah pembuangan sampah secara haram ditebing sungai.

Sumber memberitahu, aktiviti itu dilakukan secara agresif oleh pihak tertentu kononnya bertujuan menambak tebing sungai dari terus terhakis.Kini kawasan tersebut dipenuhi timbunan sampah seperti sisa binaan, tiang konkrit, kanvas dan plastik, bahkan sinki, atap genting termasuk perabot rosak memenuhi tebing sungai tersebut.

"Walaupun lokasi ini diluar kawasan pentadbiran MDKL, kita minta jasa baik mereka untuk meneliti masalah sampah di sini."Fokus kita, pastikan jalan ini dapat digunakan semula dan memastikan tebing sungai tidak terhakis untuk memberi keselesaan kepada penduduk menggunakan jalan ini kelak," jelasnya.

Dalam sesi lawatan tersebut, Azmin Ali sempat menahan beberapa lori yang disyaki ingin membuang sampah di lokasi tersebut.Manakala sebuah lori sarat dengan muatan sisa binaan ditinggalkan dibahu jalan tanpa pemandu.

Pertemuan dengan beberapa penduduk di situ, Mohamed Azmin menggesa mereka untuk bekerjasama dengan menyalurkan maklumat kepada pihak berkuasa."Saya yakin ini aktiviti sindiket, jadi sebagai penduduk tolong beri kerjasama maklumkan kepada pihak berkuasa agar tindakan sewajarnya dapat diambil.

"Bayangkan, sindiket ini raih keuntangan puluhan ribu tetapi kampung kita yang kotor. Ini tidak betul dan ia patut dibanteras," katanya.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment