Thursday, October 30, 2014

Re: RG2014... Fw: Rahsia Mudah Bagi Menjimatkan Minyak Kereta

 

bercakaap soal kenaikan harga minyak memang tak dapat di katakan lagi kerana harganya tentu terus meningkat ,walaupun harga pasaran dunia menurun . ini adalah di sebabkan harga untuk menjadikan ia dapat di gunakan turut
naik . maka kita seharusnya menerima hakikat ini 

maka kita lah yang seharusnya bijak mengendalikan tentang penggunaan nya . selain tip2 yang di bentangkan , sekarang sudah ada alat2 yang bertujuan untuk menjimatkan minyak . maka kita harus lah bijak untuk memileh alat mana yang harus di gunakan .

terdapat banyak juga alat2 penjimatan ini , antaranya adalah additif yang di usahakan oleh pengusaha tempatan dengan teknologi German . ia merupakan kombinasi minyak sawir negara kita dengan bahan2 dari germany . produk itu sudahpun di gunakan bukan sahaja oleh kenderaan di jalanan malah ia juga di katakan memasuki ke kilang2 dan di sahkan selamat di gunakan .

produk V1 fuel booster buat masa sekarang sudahpun berkolaberasi dengan syarikat Felcra Niaga Sendirian Berhad untuk mengembangkan perniagaan nya dan memberi peluang kepada rekyat untuk mengusaha bagi memasarkan penjualan .

kalian bolih meninjau lebeh lagi tentang perkara ini menerusi laman web : VGlobal Biz Marketing atau www.VGlobal.net/cp-abzak53 .

kepada kalian berminat layarilah web ini . 
On Friday, October 31, 2014 8:12 AM, "Judin Ahmad judin_ahmad@yahoo.com [respeks_group]" <respeks_group@yahoogroups.com> wrote:


 
cara paling mudah nak jimat minyak ialah kita hendaklah banyak berjalan dan mengembara... pasti minyak tu akan lebih jimat.. lagi banyak kita berjalan ...lagi menjimatkan minyak... cuba anda lakukan ... pasti ada buktinya...ok   elamat mencuba....


On Tuesday, October 28, 2014 9:52 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [respeks_group]" <respeks_group@yahoogroups.com> wrote:


 

 

Lelaki Ini Sanggup Bongkar Rahsia Mudah Bagi Menjimatkan Minyak Kereta. Mudahnya!

bloglist-malaysia.blogspot

Isu minyak naik harga memang tak akan habis. Kenapa? Sebab mungkin lepas ni harga minyak tetap juga naik.

Tapi, apa kata kita lupakan isu pokok dan masalah ini. Mari kita fikirkan jalan penyelesaiannya.

Kami ingin kongsikan rahsia mudah untuk jimatkan minyak kereta yang telah dititipkan oleh Tuan Azizul Azli.

KERETA KECIL WARNA MERAH

Setiap rumah hari ini harus ada kereta kecil, saya beranggapan ia sama pentingnya dengan sikat rambut.

Izinkan saya bercerita :

Sejak dahulu kala saya tetap beranggapan bahawa minyak akan tetap naik harga. Saya tidak pernah bersandarkan harapan kepada sesiapa apatah lagi ahli politik yang hanya pandai berbicara.

Saya kekal dengan kenderaan kecil sejak saya mula kerja, dari kerja biasa hingga saya hari ini dengan beberapa pelaburan rumah sewa.

Kereta kecil ini sangat menjimatkan, urusan anak, masjid-surau, kepasar, cuci rumah, jumpa penyewa baru, datang kerja , parking dicelah pokok semua dia boleh lakukan. Cuma saya belum pernah cuba terbang.

Pelajar saya Nabihah Zainol pernah berkata, kereta kancilnya paling awal masuk syurga sebab satu keluarga mereka jika kemasjid dan terawih ia jadi peneman setia.

Beli sebuah kereta kecil dan letakkan dirumah, anda akan tahu nikmatnya.

Setangki penuh kancil saya cuma 27 liter sahaja. Kenaikkan RM0.20 sen baru ini menambahkan perbelanjaan saya menjadi RM5.40 sahaja. Jika sebulan empat kali isi baru RM21.20.

Bersamaan dengan dua kotak rokok sahaja.

Berhenti bergantung harap pada ahli politik, mereka ada kocek yang mereka perlu isi. Rancang hidup dan mulakan dengan kereta kecil.

Berusaha mengubah nasib hidup kita dan bukannya janji manis politik belaka.

Waktu kecil saya didik untuk menyanyi lagu 'kereta kecil warna merah, boleh ku bawak kesekolah'

Kita hanya berusaha dan bergantung harap pada-Nya. Bukan sesama manusia.

Wallahu A'llam

‪#‎RancangHidupKitaAgarSempurna‬

Credit : Azizul Azli Ahmad, dengan izin.
__._,_.___

Posted by: abdullah zakaria <abzak53@yahoo.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (3)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment