Sunday, October 19, 2014

RG2014... Fw: Rahsia Tengku Mahkota Johor Terbongkar Lagi..

 



Rahsia Tengku Mahkota Johor Terbongkar Lagi..

bloglist-malaysia.blogspot
addindeen.blogspot.
 

Inilah cara Tengku Mahkota Johor raikan kemenangan pasukan JDT menentang Terengganu malam tadi di stadium Larkin di Johor Bharu. Sebagai pewaris takhta negeri Johor sepatutnya TMJ tidak molek berkelakuan sebegini. 

Rakyat tuanku dan seluruh negara melihat gelagat tuanku. Tidak adakah kelakuan yang lebih elok untuk meraikan kemenangan.

Jika tuanku rakyat biasa mungkin orang ramai tidak ambil peduli. Hanya sekadar teguran..


Lihat video di SINI.
 
 

Slide Atau Jatuh, Syukur Atau Marah - Membongkar Misteri Tindakan TMJ.

bloglist-malaysia.blogspot
amenoworld.net
Mengamok kaw geng2 TMJ kat aku.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Kau nak tak puas ahti kat aku apahal? Sekarang sapa yang buat lawak bangang. Aku ke? Aku ke? Bukan aku kot. Tapi korang la. Mangkok. Tak agak2 nak memperbodohkan orang. Sembang kencang nak bekap kaki.. T.. tutttttt... hal peribadi aku taknak campur. Itu lue jawab sendiri dengan Allah. Selagi tak kantoi, Allah bagi dia peluang kot untuk berubah. Bila dah kantoi pandai2 la lue hadap dengan persepsi masyarakat. Oke?

KAH KAH KAH

Oke. Berbalik kepada tajuk asal. Hari neh sesi mengumpat TMJ. Harap tak kena daulat. Geng2 TMJ dok kata kita yang trolling TMJ ialah geng2 fitnah. Penyambung kerja syaitan.

Dorang gunakan penjelasan TMJ kat bawah neh sebagai hujah kononnya kita kaki fitnah.

Baca sat ;


 
" Saya memandang ke atas sebagai tanda Allah Maha Besar dan akhirnya Allah tetap bersama2 orang yang benar."

Owh yeke?

Jap. Jap ek. Jap. Nak guling dan gelak.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Korang dah tengok memek muka TMJ lepas dia sepak tiang tue? Kalau blom tengok gambar bawah neh sat. Aku bagi bukti satu persatu supaya geng2 JDT tersentap dan tersentak lalu bangun dari mimpi dorang yang panjang tue.

Tengok ; 







Aku bukan nak layan sangat cara seriyus. Aku sekadar trolling jek pada awalnya. Tapi bila geng2 UMNO aka TMJ gila babik meroyan tuduh aku fitnah aku jadi meluat. Fitnah kepala hotak kau.

Bila dia pandang ke atas? Dia tak pandang atas pun. Dia pandang ke tempat duduk penonton lagi ada. Kebesaran? Dah la buat perangai lepas tue dok heret tuhan. Suka2 aje nak babitkan Allah sana sini. Takde rasa malu ke?

Then. Geng2 TMJ neh punya la jilat tak ingat dunia dok sebarkan satu lagi video. Kononnya punca dia sepak tiang. Ada beberapa pecahan persepsi.

- Mengamok kena ejek sebab terjatuh dan padan muka fans Terengganu yang tak reti hormat TMJ

- Dia buat slide dan terus teranjang tiang tanda syukur

- Dia buat slide, kena ejek, orang ingat dia jatuh tue yang dia bengang tue

Pada dorang slide. Slide. Yes. SLIDE. 

Lihat video ;

1. TMJ buat SLIDE.

2. Bukannya berlari2 anak dan terjatuh.

3. Dia ada buat aksi tangan selepas jatuh.

4. Inila penjelasan penuh kepada aksi TMJ sepak tiang.

5. Jangan buat andaian melulu kalau tak tengok video dari awal.

Ini point dorang. Lebih kurang la. Kalau baca komen2 dorang yang bersepah kat wall. Yes. Aksi SLIDE tue boleh jadi double meaning sebab jauh dan tak nampak muka TMJ secara jelas.

Boleh jadi dia terjatuh.
Boleh jadi dia buat SLIDE.
Bila dia buat SLIDE, orang assume dia terjatuh maka dia mungkin marah la sampai tersepak tiang.

Ada macam2 kemungkinan part SLIDE tue. Aku dalam video nampak dia macam terjatuh. Ini aku punya pandangan. Tapi geng2 JDT cakap dia buat SLIDE. Bukan terjatuh. Masing2 ada tanggapan masing2 part SLIDE tue.

Yang tue aku raikan. Aku tak nak bersungguh2 kata dia jatuh sebab jauh. Yang nak bersungguh2 kata dia SLIDE itu korang punya pasal.

Lagipun. Kalau betul dia terjatuh sekalipun bukan isu. Sapa yang tak pernah terjatuh kat sini? Aku lagi terjatuh dalam BAS pun ada. Nak lagi lawak? Yang neh bukan terjatuh tapi terlanggar tiang gergasi sebab tak nampak. Bergegar otak aku. Lagi cam celaka orang gelak. Nak sepak tiang, besi plak. 

TAKPE LA. 

KAH KAH KAH

Cuma yang buat aku meluat ialah ;

1. TMJ dah terbukti teranjang tiang dengan gaya muka yang marah

2. Kenapa pula nak putar cerita dengan heret Allah untuk nampak suci?

3. Penyokong2 JDT plak kenapa nak bekap tindakan TMJ kaw2?

4. Kalau pun dia marah dan mengaku bahawa dia marah apa salahnya?

5. Tak perlu nak cover2 sangat la. Oke fine aku marah aku bengang. Aku buat SLIDE depa ingat aku jatuh. Atau aku jatuh depa gelak aku macam la depa tak pernah jatuh. Atau apa2 je la alasannya sekalipun. Cakap je la terus terang. Kita terima kejujuran. Yang kita tak terima ialah penipuan.

6. Bukan dia boleh mati. Atau dia kena denda. Dia ada POWER ma. Yang boleh kena tindakan tue orang2 biasa macam aku neh hah. Tah esok tah lusa kena angkut. Panjang ke pendek nyawa gua neh pun risau2 gak dok cari pasal plak dengan TMJ. Ya ampun. Kalau esok lusa aku dah takde maafkan dosa2 aku oke. Jangan berdendam ye semua.

KAH KAH KAH

7. So jadi la je la diri sendiri. Benda betul kita mengaku sudah. Tak payah dok spin sana spin sini sebab bila dah kantoi lagi teruk persepsi awam terhadap kita. Orang sekadar trolling je pun habis kuat. Masa berlalu isu pun dah basi. Kita main isu baru pula. Bukan ada apa sangat kalau jadi jujur pun.

8. Geng2 TMJ plak tak habis2 dok sentap semacam.

9. Trolling dikata fitnah.

10. Orang berlawak dia nak report polis. Sepak tiang dikata harta sendiri.

11. Orang bergurau katanya tak hormat monarki. Ditegur aksi panas baran dikata dengki.

12. Memang la orang meluat dengan cara macam tue. Relax dah la. Sukan STAR pun buat lawak je. Tak payah tangkap seriyus kata kita nak laga2kan umat la menyebarkan kebencian la apa la. Kalau korang tak sentap benda tak jadi apa. Dok bertenang dan layan lawak la. Kalau tak reti nak berlawak, ahti tisu jangan main facebook la woi. P dok bilik sana baca buku lagi ada faedah.

KAH KAH KAH

Comments

ayuh johor ayuh johor luaskan kuasamu johor... kami datang
Zil
Ini lah manusia yg nafsu menguasai akal
 
Kesian
Akhlak merupakan ciri yg mulia. Perubatan sedemikian mencerminkan Akhlak yg rendah. Biar miskin harta tapi mempunyai Akhlak seperti Rasullullah SAW. MALU lah org JOHOR...
 
Anak Tegnu
Dah samseng ,perangaipun samsenglah,tebiat semulajadi dan keturunan.
 
Penyokong Terengganu
Manusia yang tak tahu erti syukur,kalau dia tau asal keturunannya dia sepatutnya ada sifat malu. tapi tak taulah tempat asal keturunan memang ganas dan sombong. Kesian keturunan asal Sultan negeri Johor.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment