Thursday, July 17, 2014

RG2011... Fw: Lagi artis Berhijab Sepenuhnya

 Syabas, Giliran Umie Aida Pula Bertudung...

greenboc.blogspot

Alhamdulillah. Nampaknya keberkatan bulan Ramadhan kali ini telah membuka hati beberapa orang selebriti wanita untuk mengikuti syariat Islam. Umie Aida kini turut sama berhijrah dan menutup aurat dengan bertudung sejak awal bulan Ramadhan ini. Pada mulanya Umie Aida enggan menghebahkan perkara baik ini namun pelakon ini akhirnya sudi berkongsi sedikit ketika ditemui oleh wartawan di majlis pengkebumian Allahyarham Sharifah Aini.

Hati Umie Aida mula terbuka untuk bertudung sejak mula menyertai kelas agama tahun lalu. Kata Umie menerusi Berita Harian:-

Penyertaan saya dalam kelas agama sejak tahun lalu banyak membuka hati dan mata saya membuat keputusan ini. Saya bukan saja tenang apabila bertudung, malah imej ini membuatkan saya jadi seronok dan selesa.

Perasaan jatuh cinta untuk memakai tudung itu semakin menebal. Ketika menunaikan solat Tarawih, perasaan hendak memakai tudung bertambah. Tak lengkap hari tanpa mengenakan tudung. Jadi, saya rasa sudah tiba masanya untuk saya berimej begini dan saya sudah bersedia 100%.

Dalam soal rezeki, saya tak takut dan risau biarpun sudah bertudung. Insya Allah, ia tidak akan menyekat rezeki saya. Apabila saya sudah rasa cinta untuk menutup aurat, perasaan itu mengatasi segala-galanya.

Terharu Abang Nara membaca bait-bait kata Umie Aida. Sesungguhnya Umie Aida antara mereka yang beruntung diberikan kenikmatan dan kesempatan untuk menutup aurat. Tahniah Umie!!! Semoga makin ramai selebriti wanita kita akan mengikuti jejak langkah penghijrahan rakan-rakan mereka. Lagi beberapa gambar Umie Aida bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya. -beautifilnaraULASAN GB

Syabas dan semuga istiqamah.
 
 

Akhirnya Ziana Zain Berhijab Sepenuhnya Di Hari Nuzul Al Quran

telokbakong.blogspot
greenblacks.blogspot.


 Ziana berhijab penuh pada hari Nuzul al Quran

KUALA LUMPUR - Penyanyi dan pelakon popular, Siti Roziana Zain atau Ziana Zain, 46, memanjatkan rasa syukur kepada Allah S.W.T kerana dibukakan hati untuk berhijab sepenuhnya pada hari Nuzul al-Quran, hari ini.

Menurut Ziana, ia merupakan hadiah tidak ternilai yang dikurniakan Allah di hari Nuzul al-Quran dan bulan Ramadan yang baik.

"Saya sangat bersyukur dan berasa ini hadiah paling bermakna (dibukakan hati untuk berhijab) pada tahun ini," jelasnya ketika dihubungi Kosmo!, di sini hari ini.

Jelas penyanyi yang cukup terkenal dengan lagu Madah Berhelah itu, hijrah tersebut juga adalah berkat doa suami, ibu bapa, anak-anak dan peminat-peminat.

sumber...kosmo
 

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)

Yahoo Groups
Control your view and sort preferences per Yahoo Group
You can now control your default Sort & View Preferences for Conversations, Photos and Files in the membership settings page.

" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment