Thursday, October 16, 2014

RG2014... Fw: ADAKAH HARGA RON95 DAN DIESEL AKAN TURUN?

 ADAKAH HARGA RON95 DAN DIESEL AKAN TURUN DALAM MASA TERDEKAT INI MEMANDANGKAN HARGA MINYAK MENTAH DUNIA TERUS JATUH?????

omakkau.blogspot

Hari itu, semasa dinaikkan harga Petrol RON95 dan Diesel sebanyak 20 sen seliter harga minyak mentah dunia menurun.

Kali ini terus menurun lagi ke paras yang terendah ... Jika diikut cara kerajaan menaikkan harga petrol RON95 dan Diesel sebayak 20 sen seliter pada tengah malam 2hb Oktober 2014 yang lalu .... Adakah harga minyak petrol dan diesel yang akan naik?????

Puak-puak ini bukannya boleh buat kira .. ketika harga minyak mentah global dan dunia turun masa itulah dinaikkan dinegara ini .... Sebab itu rakyat berhak bertanya.


NEW YORK: Harga minyak mentah dunia jatuh lagi pada Rabu di tengah-tengah kebimbangan kemungkinan perkembangan ekonomi dunia yang perlahan sekaligus mengurangkan permintaan terhadap bahan bakar itu dan wujudnya lebihan di pasaran.

Petunjuk harga Amerika Syarikat  West Texas Intermediate  menyaksikan kejatuhan 6 sen kepada USD81.78 (RM267.40) setong untuk bulan November dalam dagangan di New York Mercantile Exchange, paras terendah sejak Jun 2012.

Petunjuk harga minyak Eropah, Brent menyaksikan kejatuhan USD1.22 (RM3.90) kepada USD83.78 (RM268) setong dalam dagangan di London.

Kerugian dilihat rendah berbanding hari sebelumnya yang menyaksikan kejatuhan hampir lima peratus selepas Agensi Tenaga Antarabangsa mengubah unjuran permintaan minyak dunia.

Harga minyak di Amerika di Amerika Syarikat telah jatuh hampir 24 peratus sejak pertengahan Jun.

Sejak beberapa hari lalu, harga minyak dunia menyaksikan aliran menurun selepas negara-negara kuasa ekonomi dunia seperti China dan negara-negara Eropah mengubah unjuran pertumbuhan kepada paras lebih rendah.

Ia diburukkan lagi dengan berita negara pengeluar minyak Arab Saudi dan OPEC melahirkan pendirian tidak akan menyekat pengeluaran meskipun harga minyak jatuh.

KEBENARAN ITU PAHIT .. KEADILAN ITU PERIT ... PERJUANGAN ITU SAKIT... RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH .. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DI TOLAK.
 
 

BENDA APA YANG 17 KALI NAIK TAPI SEKALI JER TURUN?

bloglist-malaysia.blogspot
naimnikmat.blogspot

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment