Tuesday, November 1, 2011

RG2011... Buah buahan yang jarang di beri perhatian.

 

Buah ini adalah Buah Cempa yang tidak boleh dimakan. Hanya bunganya sahaja yang digunakan untuk aromanya.



Terung Kari ini selalu dimakan sebagai ulaman atau dimasukkan ke dalam kari sebagai perencah masakan.


Buah Terung Belanda ini digunakan sebagai ulaman dan juga perencah masakan. Rasanya sedikit masam dibanding dengan terung yang lain.



Buah Lempung atau Buah Bari-bari boleh dimakan. Biasanya dikeringkan terlebih dahulu apabila buahnya telah masak.



Buah Asam Gelugur digunakan sebagai peencah masakan yang masam. Ia dipotong secara kepinga-keping dan dikeringkan untuk disimpan lama.



Buah Delima sangat jarang dijumpai di kawasan berdekatan. Biasanya dijual dengan harga yang tinggi.




Buah Petai Belalang dimakan sebagai ulaman dan memberi banyak khasiat kepada badan manusia dan juga binatang.



Buah Terung Pungar yang telah masak. Banayak khasiat dari buah ini.



Terung Pungar yang masih muda.



Buah Chempa. Tidak ada khasiat yang lain selain aroma dari bunganya.



Posted by MADiSYAK at 06:59

__._,_.___
Recent Activity:
" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.

MARKETPLACE

Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.

.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment