Saturday, July 5, 2014

Re: RG2011... Fw: Facebook ini hak individu... [3 Attachments]

 

BN dah tak leh pakai... ada ke nak ganggu hak orang... suka ati arr orang nak pilih parti apa pun..... faham sket yg skarang mmg ko kerajaan... nanti kalo BN kalah dalam pilihanraya akan datang atau bila2 pun... ko bukan lagi kerajaan.... ingat tu sket.... apa da!!!! hak memilih hak pribadi.... ko urus tadbir la malaysia ni dengan betul selagi ko boleh memerintah...... fikir2kan... renung2kan la.....
 Visit My Blogspot...
Sedia Menerima Tempahan T-Shirt..
http://wanmfdesign.blogspot.com


On Wednesday, 11 June 2014 10:55 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [respeks_group]" <respeks_group@yahoogroups.com> wrote:


 


Facebook ini hak individu... Siapa-siapapun jangan sentuh...

kedahlanie.info
 
Tulisan di FB hak individu, kata NUTP

Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Malaysia berpendirian bahawa anggotanya tidak harus menjadi sasaran apa-apa tindakan hanya kerana tulisan di Facebook.

Presiden kesatuan itu, Hashim Adnan berkata, mana-mana pihak tidak boleh menetapkan apa yang patut dan tidak patut ditulis kerana tulisan di laman berkenaan adalah "hak peribadi" guru terbabit.

"(Tulisan) Facebook ini hak individu... Siapa-siapapun jangan sentuh. (Kalau) dia sentuh dia tak faham apa maksud kebebasan," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Beliau mengulas teguran oleh Kementerian Pendidikan ke atas seorang guru yang memuatkan poster pemimpin muda DAP Dyana Sofya Mohd Daud di laman Facebook.

Biar Facebook itu jadi ruang kepada semua, jadikan Facebook sebagai ruang untuk bersosial, bukan nak dipilih gambar ini tak boleh, kemudian nak ambil tindakan, itu (pemikiran yang) sangat cetek.

"Jika orang baca tak semestinya mereka ikut. Biar dia baca, apa salahnya?," kata Hashim lagi.

Bagaimanapun, guru berkenaan perlu bertanggungjawab sepenuhnya jika mereka memuatkan perkara yang bersifat menghasut.

Ditanya mengenai seruan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor semalam agar para guru kembali ke pangkuan BN, Hashim berkata perkara itu juga tertakluk kepada kebebasan individu.

Katanya, mana-mana guru yang berminat untuk menyertai politik boleh memilih parti yang disukai, sama ada dari parti kerajaan atau pembangkang.

Namun, guru berkenaan perlu memastikan bahawa mereka kekal profesional pada setiap masa.

"Harap mereka profesional dalam perkara ini, jangan (biar) fahaman politik disalahgunakan masuk bilik darjah disebarkan masa mengajar, katanya.

Sekatan ke atas golongan guru dari menyertai politik secara aktif digugurkan pada tahun 2010.


__._,_.___
View attachments on the web

Posted by: Wan MF <wanmohdfaizal2004@yahoo.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (2)

Check out the automatic photo album with 3 photo(s) from this topic.
CFJyDgYTt5t_BNxL975YNPoxIQ4UI6beIriC0cKxgjzjwoxJV7lxTTUy1PuMHr_MYxrlsyx_twc0PcU1Zw=s0.jpg 916fddb29b5d48bb61580302d5c01222.jpg X0OCi2oW3pEW03Vrwojn8KyX8EMKYg0ty4JsorhR83x9KX1wXQMr9Rq6x3s7YksM6R9Xx7NF-eG3ZuyytA=s0.jpg

" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment