Thursday, November 27, 2014

Re: RG2014... FW: Dunia-Politik.blogspot.com - Fw: Gadis Marah Bapanya Tak Pandai Pam Tayar Kereta Peugeot [3 Attachments]

video 

Assalamualaikum,
 
Kadang-kadang kita lupa yang suatu hari nanti kita pun akan jadi ibubapa..akan tua.  Sedey.
 
Zira


On Thursday, 27 November 2014, 17:11, "Abdul Rahman Sien Abdul-Rahman.Sien@my.ey.com [respeks_group]" <respeks_group@yahoogroups.com> wrote:


 
Kalu di  waktu dulu- dulu.. masa anak masih kecil .. selepas waktu bekerja, bapa akan bawa anak- anak berjalan2  dengan menaiki motorsikal ke kedai atau sekadar mengambil angin di sekitar kg atau taman2 perumahan .Kalau balik  ada saja  buah tangan yg di bawa!.Bila  cukup bulan dapat sahaja  gaji, keseluruhan gaji akan di belanja untuk keperluan keluarga!
Malam pula bila anak menangis, ibu masih belum bangun, bapa akan bangun dulu untuk melihat anak nya… anak nya sakit dan sebagai nya! Mungkin byk lagi pengorbanan  bapa.. tapi itu  serba sedikit pengorbanan sebagai seorang bapa, sewaktu  anak-anak masih kecil! Tetapi bila anak sudah besar  ini pulak  balasan yg di terima oleh  bapa!.
Cukup sayu!. Tapi tidak semua  bersikap demikian.
Pada anak yg masih belum sedar ,ingat lah pengorbanan seorang  bapa yang bukan nya sedikit!  dan dia juga  satu-satu nya bapa kamu, tiada penganti!
Bila  sudah tua,kudrat pun tidak kuat lagi hanya mahu anak2 menghormati dia, jaga tingkah laku, dia juga mudah terasa, bila sakit beri lah perubatan untuk dia!  layan  se-ada nya sementara dia masih hidup!
 
 
 
From: dunia-politik@yahoogroups.com [mailto:dunia-politik@yahoogroups.com]
Sent: Wednesday, November 26, 2014 11:52 PM
To: zzxmelayucyber
Subject: Dunia-Politik.blogspot.com - Fw: Gadis Marah Bapanya Tak Pandai Pam Tayar Kereta Peugeot
 
 

 
 

[VIRAL] Gadis Marah Bapanya Tak Pandai Pam Tayar Kereta Peugeot

selatanonline.net
greenboc.blogspot
Posted by Green Boc
 

Terdapat satu cerita sensasi yang sedang trending di laman Twitter di mana gambar seorang gadis memarahi bapanya sendiri di hadapan orang ramai hanya disebabkan bapanya tidak tahu mengepam angin ke dalam tayar.

Bapa kepada gadis tersebut yang dipercayai sedang mengepam tayar dengan berpakaian segak untuk menghadiri majlis konvokesyen anaknya itu.

Bapanya bukan tidak tahu cara mengepam angin tetapi pam berkenaan mempunyai masalah dan sang anak mungkin sudah tidak boleh menahan sabar.


"Dia memarahi bapanya di depan orang ramai hanya kerana tak tau pamkan angin.

Bapanya berpakaian segak untuk menghadiri konvokesyen anaknya," kata pengguna berkenaan.

Namun, tiada lanjutan cerita tersebut gambar berkenaan yang hanya dirakamkan daripada dalam sebuah kereta. -
katakcomel

ULASAN GB

Berita di atas belum dapat dipastikan kebenarannya.

Namun ia tetap ada pengajaran terutama kepada anak-anak yang baru mendapat ijazah.... jangan lupakan jasa kedua ayah bonda jauh sekali melukakan hati mereka....
comments:
Anonymous said...
KURANG AJAR PUNYA ANAK. LU JANGAN INGAT LU ADA ILMU TINGGI LU BLH DERHAKA KPD IBUBAPA. IF I ADA DISANA I TERASA MAHU TAMPAR SHJ DIA.
Anonymous said...
Betul ke bapa dia? Kat mana ni? Setahu sy baru2 ni UMS konvo..kat sabah ke ni?
Anonymous said...
Dengar cerita tuan punya akaun twitter yg sebar gambar tu tak dapat dihubungi... deactivated akaun dia... kenapa ek? Bila org tanya dia pasal gambar ni terus dia deactivated tak ke pelik...dia buat akaun baru nama lebih kurang then bila org tanya pasal gambar ni lagi terus dia deactivate lagi! Pelik la...orang nak tahu kat mana tempat kejadian... kita semua jgn komen melulu kita tak tahu perkara sebenar...cuma si farahblablatu je tu pun dia deactivate akaun ...pe hal?????
Anonymous said...
anak anak Melayu lah ini.
Anonymous said...
apa kata kita ramai-ramai pakat sepka pungkuk betina (tak layak dipanggil gadis)tu..
Anonymous said...
Pam je angin tayar tu dalam mulut anak yg biadap lagi wa markok tuuh...

___________________________________
The information contained in this communication is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorized to receive it. It may contain confidential or legally privileged information. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited and may be unlawful. If you have received this communication in error, please notify us immediately by responding to this email and then delete it from your system. EY is neither liable for the proper and complete transmission of the information contained in this communication nor for any delay in its receipt.


__._,_.___
View attachments on the web

Posted by: Norazira Zira <ummizira@yahoo.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (3)

Check out the automatic photo album with 2 photo(s) from this topic.
peugeot2.jpg peugeot1.jpg

&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment