Tuesday, November 4, 2014

RG2014... Fw: Kerajaan Yg Tak Cekap Membelakangkan Keperluan Pekerja

 Kerajaan Yang Tidak Cekap Membelakangkan Keperluan Pekerja Demi Kapitalis.

telokbakong.blogspot

Kerajaan tidak menjaga kebajikan pekerja swasta,mengambil sikap lepas jangan.Akta buruh yang sudah berkulat dan berlapok masih diterima pakai.Kebajikan pekerja  yang diperuntukan dalam akta buruh ini adalah terlalu minimum dan tidak memcerminkan perubahan kehendak2 pekerja.

Akta buruh perlu di revise.Tetapi siapa yang berkemampuan untuk berbuat demikian pada kerajaan yang tidak efisien ini.Majikan telah memonupilasi sepenuhnya kelemahan akta ini.Ianya meliputi pemberian cuti cuti tahun,pemberian bonus yang dibuat sesuka hati,kenaikan gaji yang tidak menentu serta lain lain faedah yang tidak mencerminkan perubahan zaman.Sebagai contoh pemberian cuti tahun,kebanyakkan majikan cuma memberi faedah yang paling minimum sebagai mana diperuntukkan dalam akta buruh.Ini menyebabkan bilangan cuti tahun pekerja swasta jauh ketinggalan jika dibanding sektor awam.

Kerajaan yang sedia ada tidak ada usaha untuk mengubal akta buruh yang baru bagi menjamin kebajikan pekerja terpelihara.Kelihatannya seperti kerajaan cuba melindungi kepentingan kapitalis daripada mendahulukan kepentingan pekerja.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment