Monday, September 22, 2014

RG2014... Fw: Panduan Jaga Alat Solek

 [TIPS BERGUNA] Panduan Jaga Alat Solek | KHAS UNTUK WANITA


[TIPS BERGUNA] Panduan Jaga Alat Solek | KHAS UNTUK WANITA | Seperti mana span, alatan mekap yang lain juga perlu sentiasa bersih.


Ini termasuklah maskara, pensel mata mahu pun beg mekap anda. Terdapat beberapa perkara yang penting dalam penjagaan alat-alat solek anda antaranya:

1. Pastikan alatan mekap sentiasa dalam keadaan baik, buang alatan yang sudah berbau atau berubah warna. Misalnya, jika mata anda merah setelah memakai maskara, mungkin ia telah dijangkiti kuman.

2. Selain itu, set berus alat solek juga perlu dicuci setiap kali menggunakannya. Paling mudah, anda boleh gunakan tisu lembap untuk mencuci. Hindari berkongsi span mahupun alat solek dengan rakan-rakan atau mereka yang mempunyai kulit bermasalah seperti jerawat dan sebagainya.

3. Asah pensel mata atau pensel gincu setiap kali digunakan kerana ia akan mendapat lapisan baru. Lapisan lama mungkin sudah kotor dan tidak sesuai jika digunakan pada orang lain.

4. Kosongkan beg solek anda dan cuci supaya bersih dan boleh digunakan kembali sekiranya masih elok. Jika sudah usang atau sudah lama digunakan, sebaiknya tukarlah yang baru.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment