Sunday, September 28, 2014

RG2014... Fw: Semoga bakti dipandang jua oleh Allah

 Semoga bakti dipandang jua oleh Allah - Dr Halimah

kedahlanie.info
 
KUALA LUMPUR: Dr Halimah Ali memohon ampun dan maaf kepada semua pihak sekiranya ada tersilap dan tersalah sama ada dengan sengaja atau tidak sengaja.

Adun Selat Klang itu juga mengucapkan setinggi penghargaan dan jutaan terima kasih kepada suami dan keluarga yang banyak berkorban, rakan taulan serta penjawat awam yang membantu beliau dalam misi mahu menjadikan Selangor baldatun tayyibatun wa rabbbun ghafur melalui program SPIES dan segala-galanya yang telah diikhtiarkan.

Mantan Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi Dan Pembangunan Modal Insan Negeri Selangor itu menyatakan demikian menerusi blognya semalam, sebagaimana di bawah.

ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

Allah Maha Besar Kuasa dan Tuhan Yang mencipta langit, bumi dan insan serta segala makhluk.

Allah memilik segala-galanya.

Insan dicipta di muka bumi ini untuk hidup sementara. Transit. Sebentar sahaja. Dilengkapi dengan jasad sebagai kenderaan rohnya. Diberi akal untuk berfikir bagaimana mencorak dan memilih jalan hidupnya. Akal diberi untuk memandu kerangka jasad yang dihuni roh untuk mengendalikan diri dan persekitarannya termasuk sesama insan dengan cara yang mengikut piawaian Penciptanya. Kepatuhan kepada 'set of rules' mengendalikan dirinya di dalam sistem persekitaran manusia, haiwan dan segala sumber hidupnya akan melayakkannya nanti untuk mendapat ganjaran lumayan di akhirat kelak.
Hari ini Allah swt membebaskan saya daripada tanggungjawab berat terus memikul amanah selaku Exco Kerajaan Selangor. Mulai Mac 2008 selepas menang kerusi Dun kawasan Selat Klang saya  diberi amanah oleh parti untuk menjadi Exco Kerajaan Pakatan Rakyat. Kemudian ditentukan menjadi Exco merangkap Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan.

Misi ialah untuk mengilmukan rakyat dan merakyatkan ilmu dengan kerangka yang berpandu sumber Ilahi agar menjadi insan berguna yang akan taat kepada Penciptanya, ibubapa serta menyumbang kepada masyarakat. Pada tahun 2010 saya wujudkan pula GeMS, iaitu satu jawatankuasa untuk menangani gejala sosial. rebranding kepada Generasi Idaman Selangor yang disingkatkan kepada GeMS agar bunyi lebih 'cool' dan menarik kepada remaja belia.

Segalanya agar menyokong visi Selangor mahu menjadi begeri idaman, maju, sejahtera dan berkebajikan atau baldatun tayyibatun wa rabbun ghafur.

Banyak perkara yang telah diusahakan, meneroka perkara baru, think out of the box, berani mengambil risiko, berjaya menarik anak muda ke program positif agar terhindar daripada program destruktif, lagha dan berpotensi menatijahkan perkara buruk di masa depan seperti berzina, dadah dsb.

Program amar makruf (SPIES) dan nahi munkar (GeMS) dirancang untuk melahirkan khaira ummah.

Alhamdulillah, tapak telah ditebas, benih telah disemai. Harap pimpinan kerajaan baru boleh meneruskannya.

Yang paling penting, saya telah menebas hutan belukar jahiliyyah, menanam sukses mentaliti dan iklusiviti di kalangan penjawat awam serta pihak yang terbabit. Adakah saya sudah berjaya. Belum lagi. Banyak lagi liku-liku yang harus ditempuhi.

Segala benih kebaikan yang disemai, dibajai selama ini diharapkan boleh menghasilkan buah yang ranum akhlaknya kelak.

Semoga khidmat bakti dipandang jua oleh Allah swt.

Saya mengucapkan setinggi penghargaan dan jutaan terima kasih kepada suami dan keluarga yang banyak berkorban, rakan taulan serta penjawat awam yang membantu saya dalam misi mahu menjadikan Selangor baldatun tayyibatun wa rabbbun ghafur melalui program SPIES dan segala-galanya yang telah diikhtiarkan.

Saya memohon ampun dan maaf kepada semua pihak sekiranya ada tersilap dan tersalah sama ada dengan sengaja atau tidak sengaja.

Sii ruu 'ala barakatillah.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment