Wednesday, September 10, 2014

RG2011... Fw: pergaduhan kumpulan Melayu angkara Gores & Menang

 Gambar ngeri pergaduhan kumpulan Melayu angkara Peraduan Gores & Menang

tengoktvonline.blogspot


Melalui perkongsian gambar-gambar di laman Facebook Daily Traffic Report, melaporkan kejadian pergaduhan di antara dua kumpulan Melayu (Pekida) pada 8 September 2014 lebih kurang 5 petang di Tingkat 1, World One SP Enterprise, Legenda Heights di Sg Petani, Kedah. Punca pergaduhan angkara Penipuan Syarikat Peraduan Gores dan Menang didakwa dimiliki oleh seorang lelaki Cina.
Laporan kejadian:
Kumpulan lelaki Melayu yg diketuai oleh mangsa Zulkarnain b. Ibrahim bertindak sbg pelindung kpd Syarikat Gores & Menang telah datang ke alamat diatas selepas dihubungi oleh lelaki Cina. Pada masa itu sekumpulan lelaki Melayu lebih kurang 10 orang yang diketuai oleh Kasturi b. Abd Majid datang mendakwa seorang kawannya ditipu oleh syarikat tersebut. Semasa perbincangan tiba2 pergaduhan berlaku & 2 lelaki Melayu serta seorang lelaki Cina telah ditetak oleh kumpulan lelaki Melayu.

Mangsa (2)(L)(M) dihantar ke HSAH & (1)(L)(C) dihantar ke Hsptl Pantai terima rawatan di zon merah.

(2)(L)(M) Kecederaan kesan tikaman/hirisan dibhg dada & (1)(L)(C) cedera dibhg kepala. Semua mangsa ditahan diwad utk pemeriksaan lanjut.

Saspek nama Kasturi Abd Majid & kumpulan sedang dikesan untuk dibuat tangkapan.

Mangsa dari Kumpulan Pekida Jitra yang menyerang Pekida dari Gurun.

Motif kejadian adalah penipuan syarikat Gores & Menang. Kumpulan Pekida dari Jitra bersekongkol dengan lelaki Cina menjalankan perniagaan Gores & Menang di Sg Petani. Manakala group Pekida Gurun mewakili mangsa seorg lelaki Melayu yang ditipu oleh syarikat tersebut datang utk menuntut kembali wang yang ditipu.


 
 • Daeei Kelisa · Sek men tunku anum tunku abd rahman
  Puak2 tu dibayar tiap2 bulan,tu yg mereka nak lindungi cina tu,,dah meniaga haram,mentedarah duit haram pula tu,,memang patut kena tikam,,mai jauh dari jitra nak tunjuk samseng konon,,,ambik kauuuuuu,,,
 • Muhamad Saad Shaari · Top Commenter · MPTI Johor Bahru
  Ada juga PEKIDA melindungi perniagaan haram cina....sudahnya pekita berlaga pekida.....cina tepuk tangan....
 • pertubuhan pekida ini patut diharamkan diMalaysia ini kerana kerap kali kumpulan ini tunjuk samsing kpd masyarakat, ugut orang, bergaduh dan sebagainya, apa faedah nya pertubuhan ini dalam masyarat, - nak kata membela atau meninggi syiar islam tak juga malah sebahagian drp anggotanya memang kurang ajar, tunjuk kuat dan sebagainya seperti yang kita lihat ini
 • __._,_.___

  Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
  Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
  " Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

  " Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

  " Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

  " Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

  " Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

  Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
  Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


  .

  __,_._,___

  No comments:

  Post a Comment