Thursday, September 18, 2014

RG2014... Fw: tidak benarkan Pas bergabung dengan UMNO

 Nik Aziz tidak benarkan Pas bergabung dengan UMNO

kedahlanie.info

KOTA BHARU: Pendirian tegas Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang tidak akan sesekali membenarkan Pas bergabung dengan UMNO sehingga tiada sesiapa dalam kalangan Pas berani untuk menyuarakan pandangan itu.

Bahkan menurut Pengarah Jawatankuasa Operasi Pas PRK Pengkalan Kubor, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah, Nik Aziz akan meludah muka sesiapa yang berani berkata demikian.

"Tuk Guru kata siapa-siapa yang mahu ajak Pas nak bersama dengan UMNO dia kan ludah. Tiada sesiapa berani ajak Tuk Guru kalau nak jugak kerjasama dengan UMNO tunggu Nik Aziz mati" kata Wan Abdul Rahim demikian kepada pemberita di sidang media harian Pas di sini siang tadi.

Turut hadir calon Pas, Wan Rosdi Wan Ibrahim, Timbalan Pengarah Jawatankuasa Operasi Pas PRK Pengkalan Kubor, Mohd Zaki Ibrahim dan Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas Kelantan, Hafiz Musa.

Katanya kebencian Nik Aziz kepada UMNO sukar dihapuskan hingga menyebabkan pendiriannya itu sukar digugat oleh sesiapa.

Dalam perkembangan berkaitan, Pas akan merahsiakan terlebih dahulu lokasi ceramah perdananya bagi kempen pilihan raya kecil Dun Pengkalan Kubor yang akan dirancang akan diadakan pada 23 September depan.

Katanya Pas juga kini lebih menumpukan ceramah berkelompok, ceramah mini rumah ke rumah berbanding ceramah secara besar-besaran.

 

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)

Improvements in Yahoo Groups Search
Searching for new groups to join is easier than ever. We've honed our algorithm to bring you better search results based on relevance and activity. Try it today!

&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment