Sunday, September 21, 2014

RG2014... Fw: Menjadi Jutawan Dengan Lipas

 Bagaimana Lelaki Ini Menjadi Jutawan Dengan Lipas

 
telokbakong.blogspot
kachipemas.blogspot

Bagaimana Lelaki Ini Menjadi Jutawan Dengan Lipas | Mari berkenalan dengan Wang Fuming; seorang usahawan, ahli kaji serangga dan juga pemerhati yang baik. Wang tinggal di Shandong, China. Sejak 16 tahun lepas Wang telah mula menternak lipas secara komersial. 

Menurut Wang permintaan untuk lipas adalah tinggi kerana banyak ahli farmasi dan ahli perubatan tradisional di China menggunakan lipas sebagai bahan untuk mengubati berbagai jenis penyakit terutama masalah jantung, paru-paru dan hati.

Malahan, ada antara ahli farmasi menjadikan lipas sebagai ubat untuk menyembuhkan luka dan juga sebagai bahan untuk ubat gigi! Eeewww.. Mari kita saksikan kisah Wang Fuming Si Penternak Lipas ini. 

AMARAN! Jika anda sedang makan, sila berhenti dan simpan dulu makanan anda. Siapa sangka lipas yang selalu bawa masalah juga boleh jadi punca rezeki. Mari kita fikirkan apa-apa serangga di Malaysia yang mungkin boleh dikomersialkan macam ni.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)

Improvements in Yahoo Groups Search
Searching for new groups to join is easier than ever. We've honed our algorithm to bring you better search results based on relevance and activity. Try it today!

&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment