Sunday, July 13, 2014

RG2011... Inilah Tradisi Paling Bangang dan Tidak Bertamadun Zaman Sekarang

 

Inilah Tradisi Paling Bangang dan Tidak Bertamadun Zaman Sekarang
Posted on Sunday, July 13 @ 07:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenjagaKuburSelongkar

Carlifornia - Walaupun dunia hari ini dikatakan makin bertambah tahap ketamadunan namun ternyata masih ada lagi sikap tidak bertamadun dalam masyarakat hari ini. Salah satu contohnya adalah tradisi yang digelar Moon Amtrak atau Mooning of the Train.

Tradisi ini akan diadakan pada hari Sabtu kedua bulan Julai di mana orang ramai akan berkumpul di luar Mugs Away Saloon di Laguna Niguel, Carlifornia. Menurut mereka, sejarah bermulanya tradisi ini pada tahun 1979 apabila seorang yang kaya raya yang menuju ke bar dan berjanji memberi minum percuma kepada sesiapa sahaja yang berani menyahut cabarannya. Cabarannya adalah menayangkan punggung ke arah kereta api Amtrak(kereta api penumpang).

Sehingga kini, perkaran tersebut menjadi tradisi kepada masyarakat tempatan malah Moon Amtrak mendapat sambutan sehingga ribuan orang menyambutnya setiap tahun.

Jom lihat gambar  tradisi pelik ini:
 
 

__._,_.___

Posted by: Pendekar Bloggerz <pendekarbloggerz@gmail.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)

Yahoo Groups
Control your view and sort preferences per Yahoo Group
You can now control your default Sort & View Preferences for Conversations, Photos and Files in the membership settings page.

" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment