Wednesday, August 20, 2014

RG2011... Fw: Suami isteri didakwa 'songlap' duit penumpang MH370

 Suami isteri didakwa 'songlap' duit penumpang MH370

 

selatanonline.net  

Posted by ahmadi

 

 

KUALA LUMPUR - Seorang pegawai bank dan suaminya dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini sebentar tadi terhadap pelbagai tuduhan termasuk mencuri, memindah dan menggunakan dokumen palsu bagi mengeluarkan wang dari akaun empat mangsa MH370 membabitkan kira-kira RM110,643.

 

Tertuduh, Nur Shila Khanan, 33, dan Basheer Ahmad Maula Sahul Hameed, 33, mengaku tidak bersalah di hadapan Hakim Mat Ghani Alias.

 

Mahkamah membenarkan mereka diikat jamin sebanyak RM12,000 setiap seorang dan menetapkan 25 Ogos ini untuk sebutan semula kes itu.--sinar harian

 

 

Inilah wajah Yang Dituduh curi duit mangsa MH370

malaysiaberih.blogspot
kachipemas.blogspot
 
Kuala Lumpur: Seorang pegawai bank dan suaminya dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur sebentar tadi, atas pelbagai tuduhan termasuk mencuri, memindah dan mengeluarkan wang serta menggunakan dokumen palsu membabitkan wang berjumlah RM110,643 milik empat mangsa nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370.
Tertuduh Nur Shila Kanan, 33, dan suaminya Basheer Ahmad Maula Sahul Hameed, 33, bagaimanapun mengaku tidak bersalah apabila pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Mat Ghani Abdullah. Nur Shila didakwa dengan 12 pertuduhan manakala Basheer yang bekerja sebagai mekanik, pula menghadapi tiga pertuduhan.

Mat Ghani kemudian membenarkan kedua-dua tertuduh masing-masing dijamin RM12,000 dengan seorang penjamin dan memerintahkan pasport milik mereka diserahkan kepada mahkamah.
FOTO Khairull Azry Bidin.

Pihak pendakwaan diwakili Timbalan Pendakwa Raya Ahmad Fadhli Mahmud dan Muhd Ilmami Ahmad manakala tertuduh diwakili peguam Abdul Hakeem Aiman Mohd

Mahkamah menetapkan pada 25 Ogos ini bagi sebutan kes.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment