Monday, October 6, 2014

RG2014... Fw: 'Ninja bogel' ganggu pelajar perempuan UiTM Puncak Alam

 'Ninja bogel' ganggu pelajar perempuan UiTM Puncak Alam

bloglist-malaysia.blogspot
Puluhan pelajar perempuan Universiti Teknologi Mara (UiTM) kampus Puncak Alam yang tinggal menyewa di Pangsapuri Astana Alam 3 bukan sahaja hidup dalam ketakutan malah diselubungi seribu misteri apabila kawasan perumahan itu diganggu 'ninja bogel'.
'Ninja bogel' yang menimbulkan ketakutan dalam kalangan pelajar itu dikatakan akan muncul secara tiba-tiba di depan pelajar perempuan yang pulang lewat malam ke pangsapuri itu.
Dalam beberapa kes, 'ninja bogel' itu pernah mengetuk pintu rumah yang disewa pelajar-pelajar wanita terbabit pada lewat malam. 'Ninja bogel' itu dikatakan hanya berhenti mengetuk pintu sehingga penghuninya membuka pintu rumah.
Semasa kemunculan 'ninja bogel' yang digambarkan tanpa seurat benang kecuali bahagian muka dan kepala ditutup dengan baju-T berwarna hitam, 'ninja bogel' itu hanya berdiri kaku dan melihat gelagat mangsa-mangsanya yang menjerit ketakutan dan lari lintang-pukang.
'Ninja bogel' itu hanya meninggalkan lokasi selepas mangsanya lari akibat ketakutan, lapor Kosmo.
Kejadian itu dikatakan sudah berlarutan sejak tahun 2012 sebelum dalam tempoh dua minggu lalu 'ninja bogel' itu semakin kerap menunjukkan diri kepada pelajar institusi pengajian tinggi itu (IPT).
Penuntut IPT terbabit mendakwa gangguan itu disyaki dilakukan oleh seorang lelaki yang tinggal di kawasan berkenaan. Ini kerana ketika kemunculannya, 'ninja bogel' itu seolah-olah mengetahui masa pengawal keselamatan atau ahli persatuan penduduk membuat rondaan.
UiTM puncak alam merupakan antara kampus paling moden terletak antara Sungai Buloh dan Bukit Cerakah.
Kampus tersebut siap dibina pada tahun 2009, ia terletak betul-betul atas bukit kerana itu dipanggil Puncak Alam dengan jarak dari Pekan Meru lebih kurang empat kilometer.
Keseluruhan warga UiTM Puncak Alam adalah lebih dari 12,000 orang dengan lebih separuh daripadanya mengikuti pengajian perinkat ijazah manaka lebih kurang 4,000 pelajar asasi dan diploma.-6/10/2014

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment