Wednesday, December 10, 2014

RG2014... Lagii.. Utusan kena bayar RM250,000 kepada Kit Siang sebab fitnah..

 

 Utusan kena bayar RM250,000 kepada Kit Siang sebab fitnah..


Mahkamah hari ini mendapati akhbar milik Umno, Utusan Malaysia memfitnah Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang dan diperintahkan untuk membayar ganti rugi RM250,000 kepada ahli Parlimen Gelang Patah itu.

Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Yeoh Wee Siam berkata, Lim yang juga diberikan bayaran kos sebanyak RM25,000, berjaya membuktikan kes terhadap defendan atas keseimbangan kebarangkalian.

Sejurus selepas penghakiman itu, Lim dalam respon di Twitter berkata:"Hurrah kepada (peguam) Gobind Singh Deo atas kemenangan hebat terhadap politik bohong."

Lim memfailkan saman pada September tahun lepas terhadap akhbar berkenaan kerana menuduhnya memanipulasi pengiraan undi ketika pemilihan parti itu pada Disember 2012 dalam satu laporan yang memetik "Father Augustus Chen".

Lim mendakwa artikel itu membayangkan Father Augustus Chen itu wujud dan kandungan

"Laporan Ekuiti (Penipuan Pemilihan CEC)" berhubung dakwaan ada sesuatu yang tidak kena dan wujud politik dalaman dalam pengundian DAP adalah benar lapor The Malaysian Insider

__._,_.___

Posted by: Pendekar Bloggerz <pendekarbloggerz@gmail.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment