Thursday, December 4, 2014

RG2014... Fw: Bayi Ini Tersungkur dalam Periuk Berisi Air Mendidih

 Bayi Ini Tersungkur dalam Periuk Berisi Air Mendidih

 
telokbakong.blogspot.
Stomp
Kondisi terakhir bayi yang terjatuh ke dalam periuk berisikan air mendidih 
 
TRIBUNNEWS.COM, FUJIAN - Seorang bayi yang masih berumur 20 bulan terpaksa dilkejarkan ke rumah sakit. Dia pengsan usai terjatuh ke dalam sebuah periuk yang berisikan rebusan air untuk memasak sup.

Dilansir dari Shanghaiist, bayi perempuan yang berasal dari Provinsi Fujian ini mulanya terjadi ketika bayi itu sedang bermain di dapur rumahnya. Di dekatnya ada sebuah periuk berisi air yang sedang dimasak. Datuknya sebenarnya sudah melarangnya untuk menjauhi  periuk tersebut.

Namun beberapa minit kemudian, bayi bernama Xiao Ru ini sudah didapati berada di dalam periuk. Tubuhnya  merah dengan luka terbakar/ melecur serius hingga ke bahagian dada. Dia terus dikejarkan ke rumah sakit First Affiliated di Xiamen.
"Sepertiga tubuhnya dipenuhi luka terbakar. Organ dalamnya masih diteliti apakah kena dampak atau tidak. Syukurlah keluarga terus membawanya ke rumah sakit," kata doktor yang menanganinya.

Ia juga memastikan bayi perempuan itu harus menjalani rawatan intensif paling tidak selama dua hari kedepan. Ini demi mencegah efek buruk dari luka bakarnya.
Masalah baru kini muncul. Ibu si anak ternyata harus menanggung biaya rumah sakit yang cukup mahal . Ia tak memiliki wang sebanyak itu. Di saat yang sama, ayahnya seorang penderita kanser, juga terancam keluar dari rumah sakit tempatnya dirawat kerana tak lagi memiliki wang perubatan.

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment