Tuesday, December 2, 2014

RG2014... Fw: Balu Bala tak boleh saman PM ?

 Balu Bala tak boleh saman PM ???

bloglist-malaysia.blogspot.
gayapeneroka.blogspot.
 
Percaya ???
Lu fikirlah sendiri....
Balu kepada mendiang P Balasubramaniam tidak mempunyai locus standi untuk memfailkan saman terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Rosmah Mansor tanpa surat pendadbiran, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur diberitahu.

"Harus ada pemeteraian arahan daripada mahkamah sebelum beliau memfailkan prosiding undang-undang," kata peguam Hafarizam Harun, yang mewakili Najib dan Rosmah.

Tiada surat pentadbiran daripada plaintif pertama AS Selvi, yang memfailkan saman RM1.9 juta atas kapasiti peribadi dan  balu yang sah kepada Balasubramaniam, katanya.

Hafarizam berkata, timbul keraguan sama ada Selvi boleh bertindak bagi pihak Bala, atau sama ada beliau boleh bertindak sendiri atas kapasiti peribadi.

Plaintif mendakwa terdapat konspirasi yang memaksa suami dan keluarganya membuang diri di luar negara, tetapi, jika ia benar-benar wujud, ia hanya melibatkan Bala dan bukan Selvi.

"Jika terdapat persetujuan untuk konspirasi... ia tidak dirancang untuk plaintif, dan memberikan kesan buruk kepada dia (Selvi)," katanya semasa penghujahan untuk mengetepikan perbicaraan itu.

Mahkamah menetapkan 11 Disember untuk menyampaikan keputusan.


 

__._,_.___

Posted by: "-:eSpAcE9808:-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
&quot; Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/&quot;

&quot; Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net&quot;

&quot; Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam&quot;

&quot; Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/&quot;

&quot; Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.com&quot;

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.


.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment